Titusind svar

Fastelavnsbollesæson

I min kalender står der “fastelavnsbollesæson” som eneste aftale de kommende tre dage og jeg er træt til langt ind i knoglerne. Januars tæppe ligger tungt om krop og tanker og påmindelsen om bagerboller med rigeligt flødeskum og creme er lige akkurat hvad jeg kan overkomme.

Januar føles på én gang træt og tung og fri og ny. Trætheden midt-vinter har sat sig i musklerne og alt i kroppen længes efter sollys og varme. Længe nok har vi ligget i hi, pakket ned og gemt væk og ventet til senere. De længere dage varsler lysere tider og kroppen kan næsten ikke vente. Min nabo siger at februar siges at være årets koldeste måned. Jeg lytter ikke. Jeg insisterer på at starte foråret med fastelavnsbollerne. For selvom januars træthed griber tungt om mine ankler, spirer håbet og legesyen indeni. Noget er sat fri i år, vækket til live og fundet frem og nu danser det rundt, under mine trætte, tunge muskler. Der er en rislen i mine årer, jeg ikke ved om jeg nogensinde har følt før. Og hvis jeg har, var det senest som lille, når jeg løb stærkt i skoven eller sad helt stille ved bålets knitren. 

Jobbet er opsagt, bilen er solgt og jeg har intet i kalenderen udover fastelavnsbollesæson. Tilværelsen har aldrig været så usikker, uforudsigelig og uplanlagt som nu. Og aldrig har jeg været så tilfreds. Rolig, forhåbningsfuld og begejstret. Igen. Lag er skrællet væk, som jeg ikke anede eksisterede. Inde bagved fandt jeg kun lysten til at skrive og længslen mod skoven. Så jeg skriver og går. Og leger og er. Og jeg glæder mig til fastelavnsbollesæson. Jeg skal ikke andet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Titusind svar